| Contact |

Aukje Spijksma (hoorn)

(april 2016)

Aukje Spijksma (1992) begon op achtjarige leeftijd met hoorn spelen. Ze kreeg les van Oeds Jongsma via het Centrum voor de Kunsten de Meldij in Drachten. Ook maakte ze deel uit van de talentenklas van de Ferwerda Academie. Vervolgens is Aukje hoorn gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar zij hoofdvakles kreeg van Frank Brouns. In januari heeft Aukje met succes eindexamen gedaan waarmee ze haar studie heeft afgerond.

Van jongs af aan heeft Aukje succesvol mee gedaan aan solistenconcoursen zoals het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours, waar zij in 2007 een eervolle vermelding behaalde.
Lange tijd was Aukje lid van het Fries Jeugd Harmonie Orkest, ook heeft ze gespeeld bij het Frysk Jeugd Orkest en maakte ze deel uit van Jeugd Orkest Nederland. Op dit moment is ze lid van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en speelt ze in een koperkwintet.

Aukje is werkzaam als docent bij de muziekvereniging Crescendo in Grolloo waar ze de koperblazers lesgeeft. Daarnaast werkt ze regelmatig als remplaçant bij het Noord Nederlands Orkest.

CONCERTEN 2019

10 maart 15 uur Beilen

11 mei 20 uur Vries

12 mei 15 uur Groningen

zie pagina concerten

SCARAMOUCHE OP FACEBOOK


ORKESTNIEUWS

Zie pagina repetities

 

2