| Contact |

Karlien Bartels (cello)

(januari 2011)

Karlien Bartels begint de cello bij Wilma van der Wardt en Ben de Ligt. Op jonge leeftijd wordt zij toegelaten aan het Conservatorium van Groningen bij Jan-Ype Nota. Vanaf 2002 studeert zij aan het Noord Nederlands Conservatorium te Groningen bij Jan-Ype Nota en Troels Svane, waar ze in 2006 haar Bachelor's degree behaalt. Naast het NNC studeert ze vanaf 2003 in Parijs aan het Conservatoire National Supérieur te Parijs bij Michel Strauss en behaalt in 2010 een Master degree. Naast het CNSM te Parijs studeerde ze tevens aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en behaalt haar Post Graduate degree in 2008. Momenteel perfectioneert ze zich bij Prof. Reinhard Latzko aan de 'Universität für Musik und darstellende Kunst' in Wenen.

Haar carrière tot zover bracht haar in de meeste Europese landen, de VS en de Nederlandse Antillen. Als soliste interpreteerde zij beide concerten van Haydn, Elgar, Saint-Saens, Dvorak, Vivaldi en Bloch. Ook als kamermusicus is zij zeer actief: ze trad op in verscheidene bekende zalen van Parijs waaronder la Salle Pleyel, l'Opéra Comique, Cité de la Musique, en wordt uitgenodigd op verscheidene festivals, zoals het Kuhmo Chamber Music Festival in Finland, en speelt naast de zijden van artiesten als Michel Strauss, Heini Kärkkäinen, Andrea Rucli en Thomas Riebl. Samen met de Japanse pianiste Mami Hagiwara vormt zij een duo, gecoacht door Alain Meunier en Itamar Golan, dat zich regelmatig op de Nederlandse en Franse podia presenteert. Verder maakt zij deel uit van het Parijse pianotrio Lehmann.

Laureaat zijnde van concoursen in het binnen-en buitenland, (oa. 'Prinses Christina Concours' , 'Stichting Jong Muziektalent', 'De Voorziening voor Excellente Jonge Musici 2000, 2001 en 2002') ontvangt Karlien in 2006 de VSB-fonds beurs, de Nuffic Talentenbeurs en een Prins Bernhard Cultuurfondsbeurs, die haar in staat stellen haar studie in Parijs voort te zetten. In Parijs wint zij in 2009 een 4e prijs op het Concours International Flame, ze ontvangt een beurs van de Banque Société Générale en van de Fondation Meyer.
Karlien volgde masterclasses en werkte samen met onder anderen Ivry Gitlis, Richard Aaron, David Geringas, Gustav Rivinius, Patrick Demenga, Tsuyoshi Tsutsumi, Hatto Beyerle, Juilliard String Quartet...

Karlien bespeelt een prachtige cello van C.A. Miremont (Paris, 1882), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds te Amsterdam.

CONCERTEN 2019

10 maart 15 uur Beilen

11 mei 20 uur Vries

12 mei 15 uur Groningen

zie pagina concerten

SCARAMOUCHE OP FACEBOOK


ORKESTNIEUWS

Zie pagina repetities

 

2